HTML

Vacilla Vilmos

Rosszul dönteni bárki tud. Úgy dönteni, hogy nem döntünk, az is döntés. Murphy szerint. Nem dönteni - az viszont kudarc. Tragikomikus, hogy hirtelenderögtön döntenem kell a vagyonom egy része és a jövőm ügyében, de ehhez minimális támpontot sem kapok. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Ezért indítottam el ezt a blogot.

Friss topikok

Linkblog

Szopatnak, anyaam! stop

2011.09.06. 15:44 vacillavilmos


„Egyetlen magánnyugdíj-pénztári tagot sem ér kár amiatt, hogy az állam tizennégy hónapra felfüggeszti átutalásait a magánpénztárak számára. Az állami nyugdíjkassza ugyanis elismeri a 14 hónapos időt, és az annak megfelelő összeget is.”

Ezt ígérte Matolcsy György tavaly októberben. Általánosan úgy fordították le nekünk, hogy a befizetéseket visszakapjuk. Azóta – mint az közismert – sok minden történt.

A legújabb hírek szerint akik manyup tagok maradtak, nem számíthatnak más kompenzációra, csak az eltelt idő szolgálati időként való elismerésére.
Ezt erősíti a 2010. évi CI. törvény a magán-nyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosításokról:

1. § A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetérõl szóló 1997. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Tbj.) 19. §-a a következõ (7) bekezdéssel egészül ki:
„(7) A 2010. november 1-je és 2011. december 31-e közötti idõszakban esedékes, a magán-nyugdíjpénztári tag után fizetendõ nyugdíjjárulék mértéke – a (2) bekezdés b) pontjában foglaltaktól eltérõen – 9,5 százalék.”

2. § A Tbj. 33. §-a a következõ (3) bekezdéssel egészül ki:
„(3) A 2010. november 1-je és 2011. december 31-e közötti idõszakban esedékes tagdíj mértéke – az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérõen – 0 százalék.”


Tehát olyan technikai megoldást választottak, ami nem garantál semmilyen visszafizetést. Csak az elterelésről rendelkezik, de oly módon, hogy az ne legyen semmi módon visszakövetelhető.

Tessék mondani, kedves Miniszter Úr, emlékszik még erre a kinyilatkoztatásra?
„Természetesen később, ahogy ezt az észtek is tették, elismerjük majd. Tehát ez nem veszteség a kötelező magánnyugdíj-pénztárak 2,8 milliós tagsága számára.”

És arra az ígéretre, hogy a 2011 végéig tartó befizetési moratórium után jóváírják az állami nyugdíjkasszához befolyt, ám eredetileg a magánpénztárakhoz utalt befizetéseket? Hogy az állam azt csak kölcsön veszi „a megtérülés valamilyen minimális szintjével számolva”?

Az volt a terv, hogy ez év közepéig eldől, miként írják ezt jóvá.

„Az állami nyugdíjkassza ugyanis elismeri a 14 hónapos időt, és az annak megfelelő összeget is.”

Nem akarom, hogy az állami rendszerben legyen ez a befizetésem jóváírva. Pláne nem, hogy talán nem is lesz ki a 20 év szolgálati időm, ami állami nyugdíjra jogosítana.

Szóval ne  legyen pofátok visszatartani a 350.000.- forintomat, mert kimegyek tüntetni, az biztos!

Emlékeztetőül: http://tv2.hu/tenyek/video/valsagado

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vacillavilmos.blog.hu/api/trackback/id/tr103206792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása