HTML

Vacilla Vilmos

Rosszul dönteni bárki tud. Úgy dönteni, hogy nem döntünk, az is döntés. Murphy szerint. Nem dönteni - az viszont kudarc. Tragikomikus, hogy hirtelenderögtön döntenem kell a vagyonom egy része és a jövőm ügyében, de ehhez minimális támpontot sem kapok. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Ezért indítottam el ezt a blogot.

Friss topikok

Linkblog

Kontraproduktív

2011.01.12. 23:13 vacillavilmos

Hiába indult be végre a Stabilitás nyugdíjkalkulátora, annyi az ismeretlen tényező a modellben, hogy szvsz nincs egzakt módszer arnnak megállapítására, érdemes-e maradni. Döntésünkben hatalmas teret nyernek személyes, vagy politikai szimpátiánink, reményeink, félelmeink.

A józan ész nem diadalmoskodhat az érzelmek felett.

Nem lehet olyan egyszerű tények alapján dönteni, hogy X évem van a nyugdíjig, van a manyup számlámon Y Ft.

Kíváncsi vagyok, vajon a Kormány mennyire volt hideg fejű a döntés meghozatalakor. Mérlegelték-e a lehetőségeket? Készültek-e modellek, forgatókönyvek?

Mert mi történik, ha egy baltamód egyszerű logika mentén tagok kívánnak maradni azok, akik számláján van legalább 2 000 000 Ft? Tudható-e, hogy a tagok vagyona milyen eloszlást mutat? Mert azt sejtem, hogy a nagyobb vagyonnal rendelkező kisebbség birtokolja az összvagyon jelentős hányadát.

Ha ők nem térnek vissza az állami rendszerbe, akkor előfordulhat, hogy messze nem teljesül Matolcsy álma a visszacsorgó 3000 milliárdról.

Mekkora lesz a lyuk, milyen újabb ötletek vannak a Kormány tarsolyában annak befoltozására?

 

Van még egy félelmem.

Vajon megszaporodnak-e a "rendszerrel" szemben álló, lázadó adó- és járulékcsalók?

"Adót? Ezeknek?!"

 

Nem kontraproduktív ez így?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vacillavilmos.blog.hu/api/trackback/id/tr532580092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása